Hoe verloopt een aankoop bij Palmtrading?

 • 1. Intake
  Elke klant krijgt een persoonlijke toelichting van de beschikbare planten, of specifieke plant die de klant zoekt (o.a. winterhardheid, onderhoudseisen, mogelijk standplaatsen, uitgroeiafmetingen …). Een bezoek ter plaatse behoort ook tot de mogelijkheden (hiervoor wordt dan een afspraak vastgelegd).
 • 2. Tips voor juiste keuze
  De plantkeuze wordt afgetoetst tov de plaats waar de klant de plant wil plaatsen (standplaats zuid, noord). Om deze reden is het handig dat de klant op voorhand enkele foto’s ter plaatse heeft genomen. Afweging tussen aanplant in volle grond of (sier)pot.
 • 3. Keuze maken
  Keuze van de plant/ (evt) pot/ aanplanting/ leveringsmethode door de klant. Wij zijn gespecialiseerd in all-in levering (pot en plant kant en klaar op uw terras afgeleverd).
 • 4. Orderbevestiging en afspraak
  Aanmaak orderbevestiging en inplanning aanplant/ levering (een voorschot ter bevestiging van de aankoop kan via elektronisch betaalautomaat).
 • GARANTIES
  Er is geen garantie voorzien op planten, onze planten zijn bij levering van topkwaliteit en groeien voor lange periode mits juiste verzorging. We staan steeds tot jullie beschikking om de verzorging toe te lichten.

Wat zijn de transport mogelijkheden?

 • Zelf transporteren?
  Een groot deel van onze planten zijn te vervoeren via uw eigen personenwagen of met aanhangwagen. U kan hier ons steeds op voorhand raad om vragen. Wij helpen U terplaatse inladen.
 • Palmtrading kan uw planten leveren
  Palmtrading kan de door Uw aangeschafte bomen leveren met een Mercedes Sprinter voorzien van laadklep in eigen beheer. Onze leveringen worden in onderling overleg ingepland (meestal tussen 19.00 en 21.30 's avonds of een tijdstip dat u past).
 • Transportkosten
  0,7 €/km

Beschikbaarheid bomen

Raadpleeg ons wat betreft de beschikbaarheid van sommige soorten.
 • Indien niet beschikbaar tijdens periode april tot september , leverbaar +-/14d na bestelling
 • Reservering kan ook tussen periode november tem half maart , bomen zijn dan beschikbaar vanaf eind maart
 • Indien andere maten gewenst contacteer ons gerust

Nuttige tips voor aankoop

Afmetingen van een palmboom

Belangrijk om weten is dat de prijs van een palmboom wordt bepaald op basis de hoogte van de stam, deze hoogte geeft weer hoe oud de boom echt is, laat u dus niet misleiden door de totale hoogte dus inclusief de bladeren deze worden wel eens geforceerd... De hoogte en dikte van de stam is ook een garantie voor de winterhardheid en de gezondheid van de boom.

Hoe wordt deze stam gemeten, zie onderstaand voorbeeld:

 • Stamhoogte = 20 tot 30cm
 • Totale hoogte = 130 tot 150cm
winterhardheid-palmboom-meten

Weetjes over de winterhardheid van een palmboom ifv de stamhoogte

Basisregel: indien de stamhoogte >40 cm mag deze uitgepland worden in de volle grond (vanaf maart tot eind augustus) en kan deze zonder bescherming de Belgische winters overleven. Indien de stamhoogte kleiner is dan 40 cm raden we aan om deze in de pot te houden en vanaf aanhoudende vorst deze in een beschutte plaats te laten overwinteren (vorstvrije kelder, garage of tuinhuis).

Cadeaubon

aanvragen

Via deze cadeaubon kan de ontvanger kiezen uit 10 samengestelde plant - en potcombinaties en dit voor een zelf te bepalen bedrag, stuk voor stuk unieke stukken voor op het terras en/of in de woonkamer!
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
 • Schrijf het bedrag + 4 € behandelingskosten (indien levering via post) over op bankrekening nummer: BNP Paribas Fortis BE240016 5228 2438 (BIC code GEBABEBB) met vermelding van je bestelnummer
 • U verkrijgt een bevestigingsmail van Palmtrading

Mogelijke combinaties

 • Olijfboompje
  Dit olijfboompje op stam geeft een zuiderse sfeer op uw terras, voordeur, ... Het boompje is aangepland in ronde pure soft pot in witte kleur. De combinatie heeft een totaalhoogte van 120cm. Het boompje is aangepalnd in professionele potgrond aangevuld met terracottem voor minder gietbeurten en met osmocotoe meststoffen met een werkingsduur van 9 maanden. De grond wordt afgedekt met lava, de typische ondergrond van een olijfboom.
 • Paradijsvogelbloem
  Deze gekende bloem in combinatie met een antractietkleurige Elho Urban pot geeft het hele jaar een zuiderse sfeer zowel op het terras tijdens de zomer, als in de huiskamer tijdens de winterperiode. De paradijsvogelbloem is aangepland in professionele potgrond aangevuld met terracottem voor minder gietbeurten en met osmocotoe meststoffen met een werkingsduur van 9 maanden. De grond wordt afgedekt met witte sierkeien.
 • Palmboom - Trachycarpus Wagnerianus
  Deze mooie diepgroene en winterharde palmboom is gekend voor zijn windbestendige bladeren. Dit in combinatie met een willekeurige Elho Urban loft geeft elk terras een zuiderse toets. Het boompje is aangepland in professionele potgrond aangevuld met terracottem voor minder gietbeurten met een osmocote meststoffen met een werkingsduur van 9 maanden. De grond wordt afgedekt met lava.
 • Palmboom - Phoenix Roebelini
  Deze gekende palmboom in combinatie met een witkleurige Pure soft round geeft elk terras, maar ook elke woonkamer een zuiderse toets. Het boompje is aangepland in professionele potgrond aangevuld met terracottem voor minder gietbeurten en met osmocoto meststoffen met een werkingsduur van 9 maanden. De grond wordt afgedekt met witte sierkeien.
 • Palmboom - Cycas Revoluta
  Deze gekende palmboom in combinatie met een willekeurige pure soft round geeft elk terras, maar ook elke woonkamer een zuiderse toets. Het boompje is aangepland in professionele potgrond aangevuld met terracottem voor minder gietbeurten en met osmocote meststoffen met een werkingsduur van 9 maanden. De grond wordt afgedekt met witte sierkeien.
 • Mix van mediterrane planten
  Mix van mediterrane planten voor het kleinere terras of appartement.
  Mini-manderijnboompje in keramiek roda potje wit (totale hoogte 50 cm).
  Mini-olijfboompje met flesje olijfolie (totale hoogte 25 cm) + pot verona.
  Mini-citroenboompje (totale hoogte 35 cm) + potje brussels diamond.
  De boompjes zijn aangepland in professionele potgrond aangevuld met terracottem voor minder gietbeurten en met osmocote meststoffen met een werkingsduur van 9 maanden.
 • Citrusboom of Mandarijn
  Dit frisse Citrus/lemon/mandarijnboompje op stam heeft 2 tot 6 vruchten en is in totaal met een trendy lime groene Urban loft pot inbegrepen 100 cm hoog, deze combinatie levert U zowel tijdens de zomer plantenplezier en frisruikende bloesems op het terras, als in de winterperiode mooi afrijpende vruchten. Het boompje is aangepland in professionele potgrond aangevuld met terracottem voor minder gietbeurten en met osmocote meststoffen met een werkingsduur van 9 maanden. De grond wordt afgedekt met lava.
 • Cordyline Australis
  Deze sierlijke plant met donkerrode bladeren in combinatie met een trendy Urban loft pot is steeds dé eye catcher op uw terras. Het boompje is aangepland in professionele potgrond aangevuld met terracottem voor minder gietbeurten en met osmocote meststoffen met een werkingsduur van 9 maanden en afgedekt met lava.
 • Bananenboom
  De bananenplant geeft een tropische sfeer aan uw terras of huiskamer, de combinatie is in totaal met een mooie Pure Soft round pot (wit of antraciet) inbegrepen ongeveer een 120 cm hoog. De bananenplant is aangepland in professionele potgrond aangevuld met terracottem voor minder gietbeurten en met osmocote meststoffen met een werkingsduur van 9 maanden. De grond wordt afgedekt met lava.
 • Sanseveria Straight
  Deze strakke kamerplant in combinatie met een witkleurige Brussels diamond pot geeft elk huiskamer een strakke toets. Bovendien is deze plant gekend voor de zuivering van de kamerlucht. De sanseveria is aangepland in professionele potgrond. De grond wordt afgedekt met lava.

Betaalopties

Wij aanvaarden verschillende kaarten en cheques

Betaalopties-visa-mister-cash-maestro-mastercard
palmbomen-olijfbomen-ecocheques

Contact

 • Heiken 64, 2890 Puurs-Sint-Amands
 • E-mailadres
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • GSM nummer
  + 32 468 13 78 00
 • FAVV erkenning
  Onze planten zijn voorzien van een wettelijk plantenpaspoort.
  VEN nr : 2.202.444.881

Openingsuren

 • Wij zijn open (klein - en groothandel)

  Maandag : 8.00 - 18:00
  Dinsdag : gesloten
  Woensdag - vrijdag : 12.00 - 13.00 en van 17.00 - 18.00 of op afspraak
  Zaterdag : 9.00  - 18.00 & Zondag : 10.00 - 18.00

   

Acties

Consulteer onze opendeurdagen en speciale aanbiedingen op onze website

 
 

Info

 • Ondernemingsnummer
  BE 0839.628.337
 • Bankrekening
  BNP Paribas Fortis
  BE24 0016 5228 2438
  BIC GEBABEBB

Sitemap


 • Copyright
  www.palmtrading.be
 • Design by
  www.wacowebdesign.be